Spaţiile modulare sunt făcute din containere de 15 mp, lipite între ele. Pereţii exteriori sunt izolaţi termic, iar în interior ai tot confortul.
Nu s-a inventat doar mobila modulară, asamblată acasă din bucăţi, ci au apărut şi casele de tip "Lego".
E o revoluţie în construcţii: se lipesc un număr nelimitat de containere de 15 mp, se sparg pereţii interiori şi se creează spaţii mult mai largi, amenajate după dorinţa fiecăruia.
La exterior, containerele au straturi termoizolante, îndeplinind cele mai dure standarde de confort termic.
Astfel, cu un container de 15 mp poţi să-ţi faci o gogoşerie pe trotuar, cu trei containere lipite să-ţi faci un fast-food sau cu 50 de containere poţi să construieşti o şcoală, o grădiniţă sau chiar un spital. Imobilele din containere nu au nevoie de fundaţie, iar montarea unei clădiri de 250 mp durează fix două zile.
"Piaţa construcţiilor a crescut cu peste 50% în ultimii doi ani, dar suntem optimişti. Românii încă au prejudecăţi şi consideră construcţiile noastre tot un fel de barăci nelocuibile, cum sunt chioşcurile din termopane", spune Daniel Voiculeţ, managerul filialei Ilfov a firmei Algeco, o subsidiară a unei companii germane.
150 mp construiţi pe zi
"E un fel de Lego pentru oameni mari. Un puzzle. Modulul îl putem aşeza aproape oriunde, îl putem extinde sau comprima, deci are flexibilitate. Se asamblează modulele între ele şi, chiar dacă te răzgândeşti, pot fi modificate ulterior. Ai nevoie de spaţiu? Lipeşti două module şi spargi peretele dintre ele. Materialele sunt ecologice, prietenoase cu mediul, nu sunt alergice şi nu reţin praful", spune Daniel Voiculeţ.
Într-o zi se pot monta până la 150 mp, respectiv 10 module standard la 15 mp, cu o înălţime a camerei de 2,5 m. Fără să mai fie nevoie de şantier de construcţii, în două săptămâni te