Google marchează cea de-a 25-a anivesare a descoperirii fulerenelor prin modificarea logoului de pe pagina de start. De data aceasta, Google a realizat pentru fulerene un logo animat, ce reprezintă o formă sferică ce poate fi rotită cu ajutorul mouse-ului. Conform enciclopediei online Wikipedia, prin fulerene se înţelege o clasă de compuşi de atomi de carbon, care prezintă per ansamblul structurii fie forme sferice de tip dom geodezic (C60, C540) sau forme cilindrică de "tip cuşcă
Google marchează cea de-a 25-a anivesare a descoperirii fulerenelor prin modificarea logoului de pe pagina de start. De data aceasta, Google a realizat pentru fulerene un logo animat, ce reprezintă o formă sferică ce poate fi rotită cu ajutorul mouse-ului.
Conform enciclopediei online Wikipedia, prin fulerene se înţelege o clasă de compuşi de atomi de carbon, care prezintă per ansamblul structurii fie forme sferice de tip dom geodezic (C60, C540) sau forme cilindrică de "tip cuşcă".
Această clasă de substanţe este considerată, alături de carbonul amorf, grafitul şi diamantul o formă alotropică distinctă a carbonului. Din punct de vedere al legăturilor chimice dintre atomii de carbon constitueţi, fulerenele sunt înrudite cu grafitul.
Numele lor provine de la numele americanului Richard Buckminster Fuller.
De obicei, logourile modificate ale Google, prin care motorul de căutare marchează un moment special, sunt statice. în afară de fulerene, Google a mai avut un logo animat când a marcat 30 de ani de la lansarea jocului Pac Man.