S-au reîntâlnit şi au depănat amintiri. Au venit din toată ţara special pentru această revedere. Este vorba de sătenii din Ludişor care au organizat, în acest sfârşit de săptămână, a patra ediţie a manifestării „Fiii Satului“. Cu această ocazie organizatorii evenimentului au inaugurat şi o expoziţie de fotografii având ca subiect locuitoriişi meleagurile Ludişorului.
Poze cu reuşitele ludişorenilor de pretutindeni
Zeci de săteni din localitatea Ludişor s-au adunat la Căminul Cultural din localitate pentru a-i sărbători cum se cuvine pe Fiii Satului. Aflată la cea de-a patra ediţie, sărbătoarea a strâns sâmbătă, 4 septembrie, mulţi localnici care au venit din toate colţurile ţării. Cu această ocazie, a fost inaugurată şi o expoziţie de fotografii.
„Noi am sărbătorit prima dată Fiii Satului în 1976, atunci când s-au împlinit 500 de ani de existenţă a satului. A doua oară am organizat-o în anul 2000, iar a treia ediţie, în 2007. În acest an, am dorit să sărbătorim într-un cadru mai restrâns. Şi asta pentru că am căutat firul intelectualităţii, izvorât din sângele localităţii şi până unde a răzbit în lume. I-am căutat în special pe cei care au terminat facultatea. Am căutat străbunicii şi bunicii lor şi am ajuns până la copiii de azi, care sunt studenţi. Majoritatea a răspuns rugăminţii noastre şi ne-au trimis câte o fotografie, un CV şi diplomele lor. Dacă au publicat cărţi, le-am xeroxat coperţile. La fel, am adus la cunoştinţa oamenilor ce ce inovaţii au făcut, cercetări, invenţii şi ce a scris presa despre consătenii lor. Şi, după cum se poate observa, a ieşit o expoziţie impresionantă de fotografii, diplome şi cărţi“, a spus Viorel Ganea, unul dintre iniţiatorii evenimentului şi fiu al satului Ludişor.
Prima ediţie a evenimentului a avut loc în anii 70 şi de atunci locuitorii satului au încercat ca sărbătoarea să devină o t