Alegerile pe care le facem in ce priveste alimentatia ne pot influenta in bine sau in rau sanatatea si implicit calitatea vietii.
Iata cateva sfaturi pentru a tranforma mancarea intr-un aliat, dupa cum arata dailymail.co.uk.
1. Cauta fructe si legume cat mai naturale
Incearca sa cumperi fructe si legume numai din piete, de la tarani, si nu din supermarketuri. In acest fel, vei avea parte de produse mai putin stimulate cu tot felul de substante de crestere; in plus, cele din supermarketuri sunt mai pline si de chimicale care au rolul de a le mentine mai mult timp fara sa se strice.
Totodata, poti cultiva la tine in casa (chiar daca stai in apartament) patrunjel, ardei iute ori cimbru sau poti sa faci plimbari scurte prin imprejurimi, daca ai locuri mai salbatice, pentru a gasi diverse fructe cum ar fi mure sau afine (daca este sezonul lor).
2. Consuma mai des mancare gatita
Evita cat poti de mult sa consumi alimente cumparate gata preparate. Pentru a fi mai determinata sa gatesti mai des, poti sa te gandesti ca acesta este un mod mult mai sanatos de a te hrani si poti face schimbari in bucatarie care sa te ajute sa te simti mai atrasa de aceasta. Tranforma bucataria intr-un loc cald si primitor (in cazul in care nu este deja).
Un alt truc care sa te ajute sa inlaturi senzatia de plictiseala care apare atunci cand gatesti frecvent este sa incerci din cand in cand o improvizatie. Chiar daca nu iti iese o mancare cu gust extraordinar, emotia incercarii te scoate putin din rutina.
3. Savureaza ce mananci
Incearca sa ai grija si de aspectul mancarii pentru a produce o placere inclusiv simtului vizual, nu doar celui gustativ. Fereste-te sa faci si alta activitate in timp ce mananci si savureaza fiecare inghititura, mestecand incet, fara graba. In acest fel vei reduce si