Zece judeţe au dat pe bunuri şi servicii peste o treime din suma totală alocată acestui segment în întreaga ţară. În top 10 pe primul loc se află judeţul Timiş, iar pe ultimul loc - judeţul Dolj. În doar 7 luni, Cheltuielile cu bunurile şi serviciile realizate de cele zece judeţe reprezintă circa 1,6 miliarde lei (circa 376 milioane euro), peste o treime din sumele puse la bătaie de toate cele 42 de judeţe.
Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. După acest dicton par să se fi ghidat în acest an de criză autorităţile din zece judeţe ale ţării. Potrivit Capital, în doar 7 luni, acestea au cheltuit pentru bunuri şi servicii peste o treime din suma totală alocată acestui segment în întreaga ţară. Banii au avut ca destinaţie servicii de consultanţă, publicitate sau proiectare, precum şi pubele sau alte obiecte pe care municipalităţile le-au considerat necesare.
Spre exemplu, Consiliul Judeţean Dolj a alocat 2,2 milioane lei pentru proiectare tehnică pentru lucrări publice, însă capul de afiş în clasamentul celor mai cheltuitoare judeţe ale ţării într-un an de criză este ţinut de Timiş, Cluj şi Constanţa. Topul celor zece zone care au plătit mulţi bani pe bunuri şi servicii mai cuprinde judeţele Braşov, Ilfov, Bihor, Prahova, Mureş şi Iaşi, conform datelor transmise de Ministerul Finanţelor.
Cheltuielile cu bunurile şi serviciile realizate în cele 10 judeţe, în perioada ianuarie-iulie 2010, au ajuns la 1,6 miliarde de lei. Suma reprezintă o treime din banii puşi la bătaie în toate cele 42 de judeţe ale ţării, mai arată Capital.
Motociclete şi binocluri
Potrivit unui raport publicat în luna mai, în primele patru luni ale anului instituţiile guvernamentale şi companiile de stat au cheltuit pe bunuri şi servicii circa 124 milioane euro, sumă apropiată celei din întregul an 2009. Banii au fost plătiţi pentru achiziţia unor