Simplu, rapid si foarte bun. Doua retete, gata in 30 de minute fiecare, care pun in valoare gustul fin al conopidei. Ingredientele sunt pentru patru portii, adica formula ideala, pentru intreaga familie, la cina.
Budinca de conopida
Ca sa o prepari, ai nevoie de doua conopide mici, o nuca de unt, o lingura de faina, 300 mililitri de lapte, 200 de grame de cascaval ras, patrunjel proaspat, nucsoara rasa, sare si piper.
Pregateste patru vase individuale (se poate face insa si intr-un singur vas care merge la cuptor), unse cu putin unt. Rupe conopida in buchetele mici si pune-o la fiert, in apa care clocoteste, patru-cinci minute. Da-o deoparte si scurge apa. Pune untul intr-un vas, adauga faina, amesteca si cand se leaga, adauga laptele. Amesteca si lasa putin pe foc sa se ingroase usor sosul.
Amesteca energic, ca sa iasa un sos fin. Da deoparte. Adauga cascavalul ras, nucsoara macinata, sare si piper. Pune buchetelele de conopida in vasele pentru copt, si imparte egal sosul. Da la cuptor circa 30 de minute. Serveste budinca imediat, cu patrunjel proaspat presarat deasupra.
Conopida, pilula de B Complex
Conopida la cuptor
Reteta este fabuloasa. Pe cat de simpla pe atat de buna la gust.
Ca sa o prepari, ai nevoie de o conopida, doua cepe rosii, o legatura de coriandru, trei linguri cu ulei, doua linguri de smantana, putin lapte.
Pune buchetelele de conopida in tava care merge la cuptor, unsa cu ulei. Printre bucatile de conopida, pune felii groase de ceapa rosie. Amesteca uleiul cu doua linguri de smantana si vreo doua-trei linguri de lapte. Adauga sare, piper si coriandru tocat foarte fin.
Imprastie sosul peste conopida si ceapa, acopera tava cu folie de aluminiu si da-o la cuptor, in cuptorul incins in prealabil, la foc tare, 10-15 minute. Scoate folia