La o atenta consultare a CV-urilor fostului (Sebastian Vladescu) si actualului (Gheorghe Ialomitianu) ministru al Finantelor, CV-uri care pot fi gasite pe site-ul guvernului Romaniei si pe site-ul personal al domnului Ialomitianu, se poate observa o diferenta majora intre cei doi: in timp ce primul este axat pe afaceri, pe participare directa in economie prin diferitele pozitii ocupate ca si membru al CA, presedinte CA etc, celalalt este modelat pe zona teoretica a economiei.
Acest aspect se poate observa foarte bine si prin eductie. In timp ce d-nul Ialomitianu este doctor in contabilitate, d-nul Vladescu este absolvent al ASE, Facultatea de Comert. A mai facut d-nul Vladescu prin 1997 un curs de formare in Pietele de Capital organizat de catre Merrill Lynch. Probabil impins de catre acelasi spirit intreprinzator.
Si probabil pentru ca fiind anul 1997, bursa era abia scoasa din cuptor. Era inca aburinda, BVB-ul fiind pus pe picioare si deschis cu adevarat undeva in 1996. Fiind un speculator, probabil s-a gandit ca nu ar fi rau sa investeasca pe bursa. Ca si dovada a faptului ca este un investitor stau dividendele incasate la finalul lui 2009, conform declaratiei de avere.
D-nul Ialomitianu este un spirit didact, un spirit dedicat studiului si analizei. Este expert contabil din 1991. Este din 2000 un activist al programelor de formare in diferite specializari economice in diferite state europene. Este consultant fiscal, este auditor fiscal, a fost profesor, a fost lector universitar, a fost director, a fost conferentiar doctor. Pana la actuala numire, a fost deputat vicepresedinte in comisia pentru buget si finante (din 2008).
O alta deosebire intre cei doi este activitatea lucrativa. D-nul Vladescu a fost rand pe rand, Consilier al ministrului (1997), Secretar de stat, Seful Departamentului Financiar al Ministerului In