Evz.ro continuă astăzi dezbaterea lansată cititorilor în urmă cu două săptămâni privind Canada şi în ce măsură poate fi această ţară o destinaţie ideală pentru emigrare. Sunt mituri şi idei preconcepute care însoţesc această destinaţie îndepărtată. Care dintre acestea sunt demontate şi care sunt avertismentele care ar trebui oferite românilor cu gând de a pleca în Canada dezvăluie Hilda Hencz, o româncă emigrată peste Ocean. Sursa: EVZ
Dezbaterea de astăzi face parte din studiul "Destinul imigranţilor canadieni în presa scrisă şi electronică", realizat de Hilda Hencz. Informaţiile prezentate au ca sursă datele din perioada 2004-2006, iar studiul a fost publicat în 2008. Citiţi duminica viitoare despre "Ce ar trebui să ştie viitorii imigranţi atunci când aleg Canada; ordinele profesionale".
Citiţi şi: Canada, cel mai bun loc din lume în care să trăieşti?Bogaţii şi săracii Canadei. Unde se încadrează emigranţii români?
Ce ştiu candidaţii la emigrare. Sistemul federal de selecţie
Se pune întrebarea: de ce aleg românii să emigreze în Canada? Diplomele de studii superioare dobândite în ţară nu sunt recunoscute, în consecinţă sunt plătiţi cu salarii mai mult decât modeste, deoarece n-au „experienţă canadiană”. Unii rămân toată viaţa cu aceste salarii, în speranţa că măcar copiii lor, urmând şcolile canadiene, vor avea mai mult noroc.
Emigrarea vine odată cu speranţa de realizare a visului canadian. Numai că acest vis se bazează pe informaţii vagi sau incorecte, precum şi pe dezinformare prin omisiune.
Ce ştiu imigranţii înainte de a veni în Canada?
Ei află în primul rând că această ţară are „nevoie disperată” de imigranţi. "Sunt mai multe locuri de muncă decât angajaţi", se plângea Joe Volpe, ministrul Imigraţiei, într-un raport prezentat în 2005 în Camera Comunelor.
Situaţia a fost dezbătut