Din medicină generală a ajuns medic de familie iar de aproape zece ani, dr. Magdalena Popa s-a îndrăgostit de homeopatie.
Doctorul Magdalena Popa este târgumureşeancă de când se ştie. Copilăria a fost una foarte frumoasă în perioada în care familiile mergeau vara la mare şi iarna la munte. Nu poate uita însă vacanţele petrecute la bunici în Craiova. „Erau momente frumoase vara atunci când mergeam la bunici. Cei din Craiova aveau casă, curte, locuri de explorat, adică ce-şi putea dori mai mult un copil", îşi aminteşte doamna doctor.
A vrut să se facă medic de când se ştie
Şcoala generală şi gimnaziul le-a urmat tot în oraşul natal. Prima alegere dificilă a trebuit să o facă în clasa a opta, atunci când a trebuit să aleagă profilul liceului. „Aşa era atunci. În funcţie de ce profil îţi alegeai, mergeai şi mai departe la facultate. Eu am fost întotdeauna atrasă de partea mai umană dar am dat la chimie-biologie. Cumva, lucrurile erau deja stabilite încă de atunci", povesteşte Magdalena Popa. De altfel ambiţia şi-a spus cuvântul în condiţiile în care era cam greu să înveţi. „Am învăţat de multe ori la lampă cu petrol lampant sau alte improvizaţii făcute de tata. Dar munca a dat roade", spune Magdalena. Admiterea la facultate a fost din nou dificilă. „Eram 13 pe un loc, nu mai zic că chiar am fost generaţie de sacrificiu. Dar mie mi-a plăcut medicina şi am luat din primul an, a treisprezecea", spune medicul.
De la medicina de familie la homeopatie
După rezidenţiatul făcut pe medicina generală, Magdalena Popa a ajuns medic de familie. „Personal mi-a fost foarte greu să îmi fac propriul cabinet în condiţiie în care alţii aveau deja liste de pacienţi. Dar mi-am luat inima în dinţi, am mers din uşă în uşă şi m-am prezentat oamenilor. Pot să spun că am fost primită foarte bine", spune medicul. De zece ani încoace, Magdalena Popa a descoperit homeopa