Peste 150 de tulceni s-au prezentat la Urgenţe cu stări alergice provocate de înţepături de insecte. Majoritatea prezentau forme severe de alergie.
De ieri şi până astăzi dimineaţă, Secţia Urgenţe a SJUT s-a confruntat cu peste 150 de cazuri de pacienţi care prezentau stări febrile pe fondul alergiilor provocate de înţepăturile de insecte. Cadrele medicale ale secţiei spun că majoritatea cazurilor au fost trimise la secţia Contagioase pentru verficări suplimentare.
Isteria ţănţarilor şi căpuşelor
Monica Trifan, asistentul-şef al UPU, a afirmat că tulcenii ce prezentau forme severe de alergii au susţinut că au fost înţepaţi de tânţari sau căpuşe.
„Noi consemnăm în registrul de consultaţii ca şi cauză, muşcătura de insecte. Investigaţiile sunt continuate de colegii de la Contagioase, în scop preventive, pentru a nu avea surpriza de a fi contactat vreo boală contagioasă, provocată de înţepăturile ţânţarilor. O problemă ar fi şi febra butunoasă provocată de căpuşe. Până în prezent, mă refer în dimineaţa aceasta, la ora 8.00 nu au fost prezentate rezultatele. Analizele biologice au fost trimise la laboratorul Spitalului, pentru mai multă siguranţă“, a spus Monica Trifan.
Conducerea DSP a susţinut că sunt monitorizate toate cazurile pentru ca să nu existe riscul izbucnirii unui focar. În ultimele zile, la Tulcea, ţânţarii şi căpuşele s-au înmulţit. Tot mai mulţi tulceni se plâng că astfel insectele sunt mai multe acum, în prag de toamnă, faţă de perioada verii.