Are un talent nativ pentru pictură. Este membră a grupului Athanor şi restaurator de icoane la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi.
Apetitul pentru desen l-a descoperit din copilărie pe la vârsta de 12-13 ani, inspirată fiind de un personaj al unei film ce rula atunci la televiziunea română: „Moştenirea Familiei Guldenburg”.
„Ţin minte că în filmul acela era o creatoare de modă. Îmi plăcea foarte mult ceea ce făcea. Aşa am început să fac şi eu creaţii de modă. Am şi acum desene şi schiţe de atunci. Spre sfârşitul clasei a opta, unchiul meu care a cochetat cu arta, a văzut că am o sensibilitate înnăscută pentru pictură şi m-a sfătuit să dau la Liceul de Artă”, povesteşte Mihaela.
După absolvirea liceului, a urmat cursurile Facultăţii de Pictură din Bucureşti. Pentru a trece de treapta aceasta a fost ajutată de Gheorghe Miron, un grafician de excepţie din Galaţi. „Fără ajutorul dânsului, nu cred că aş fi reuşit”, povesteşte artista.
Au urmat o mulţime de expoziţii în ţară şi străinătate, precum şi la tabere de creaţii. De exemplu, în Grecia a fost o vreme desenator pe şantier de arheologie.
După absolvirea facultăţii, a lucrat trei ani pe şantiere de restaurare la o firmă din Bucureşti. „Am mers în mai multe judeţe şi am lucrat pe patrimoniu, a restaurat pictură frescă.
E o muncă foarte migăloasă, prost plătită. Chiria era scumpă la Bucureşti, de aceea, am fost nevoită să revin în Galaţi”, povesteşte Mihaela.
Din 2005 lucrează la Muzeul de Arte Plastice ca restaurator pictură. Este membră a grupului Athanor, constituit din tinerii plasticieni gălăţene. Scopul grupului este acela „de a ieşi din conformismul fiecăruia, de a se autodepăşi, de a ajunge la realizări îndrăzneţe, care să le definească propria identitate artistică”.
De curând, a participat la tabără de creaţie „Alandala” cu l