La selecţiile organizate pentru echipele de juniori ale Stelei vin din ce în ce mai puţini copii, unul dintre motive fiind şi popularizarea modestă a trialurilor.
În ziua în care echipa a doua a Stelei a jucat ultimul meci în Liga a II-a, pe unul dintre terenurile sintetice din Complexul Sportiv Steaua, doi antrenori ai Centrului de copii şi juniori ai grupării din Ghencea, Constantin Dumitru şi Corneliu Ionescu, au urmărit la lucru un grup de 15 puşti de 8 ani care au participat la selecţia pentru grupa de copii născuţi în 2002 a roş-albaştrilor.
Surprinzător este faptul că, deşi Steaua se află pe primul loc al Ligii I, a obţinut calificarea în grupele Europa League şi are o evoluţie care a adus spectatorii înapoi în tribune, copiii nu s-au înghesuit la selecţii. Prima acţiune a Centrului de copii şi juniori s-a derulat la mijlocul săptămânii trecute, când au fost urmăriţi puştii care ar putea face parte din pepiniera Stelei, cu vârste între 6 şi 10 ani. În total, au trecut prin Ghencea, pentru a-şi demonstra valoarea, aproximativ 70 de copii, adică mai puţin de 20 pentru fiecare grupă în parte. Asta, în condiţiile în care, în urmă cu câţiva ani, cel puţin 20 de copii se băteau pentru un singur loc la juniorii roş-albaştri.
Antrenamentul la grupa copiilor născuţi în 2002 a durat o oră, în care tehnicienii şi-au putut face o primă impresie despre cei prezenţi la selecţie. De la o simplă alergare s-a trecut la joaca cu mingea între două echipe alcătuite ad-hoc, în care fiecare dintre aspiranţii la statutul de fotbalist stelist a încercat să-şi demonstreze măiestria. Alegerea celor mai buni dintre ei nu se va face însă acum, ci la finalul stagiului, care durează o săptămână. „Am văzut trei jucători care pot intra direct în programul echipelor pe care le avem. Ne-a mirat şi pe noi numărul mic de copii care au venit la selecţii. Nu ne aştept