Evenimentele politice se succed cu rapiditate. Oamenii uita. Nimeni nu mai are timp sa analizeze. "Saptamana politica in analiza" iti ofera posibilitatea sa vezi lucrurile la rece si in ansamblul lor.
Ziare.com iti propune sa discuti la inceputul fiecarei saptamani, pe baza analizei, principalele subiecte politice.
30 august - 5 septembrie 2010
Am asteptat remanierea. Cu sufletul la gura. Nimic spectaculos. Au fost schimbati Vladescu, Dumitru, Seitan, Berceanu, Videanu si Sandu. Blaga a scapat. Elena Udrea a ramas nemultumita. Emil Boc a ramas in continuare sa traga la caruta obosita a propriului Guvern. In schimb, remanierea a scos in evidenta jocurile de putere din interiorul partidului.
Remanierea de toamna. Invataminte si concluzii
Remanierea Cabinetului Boc a scos la iveala luptele de putere din cadrul partidului. Usor-usor, gruparile democrat-liberale si-au devoalat intentiile, scopurile urmarite, actiunile politice.
Fata de aceaste miscari de trupe, Traian Basescu nu a fost strain, insa cuvantul lui a inceput sa paleasca. Grupurile, indivizii politici au citit cu regret ultimele sondaje care pun la zid intentia de vot pentru PD-L si credibilitatea lui Traian Basescu. Astfel, masa liderilor, vocile din teritoriu au murmurat schimbarea.
Emil Boc s-a intalnit cu parlamentarii PD-L, apoi cu Traian Basescu, ca in Colegiul Director sa se puna in practica decizia luata la Cotroceni.
Au fost schimbate numele grele, dar si tehnocrati. Seitan nu a dovedit decat ca dispretul si incompetenta fata de responsabilitatea guvernamentala sunt lucruri normale.
Vladescu s-a batut cu morile de vant. Berceanu a mai punctat un mandat numai cu numele. Videanu a fost mai discret si mai calculat in actul guvernamental. Mihail Dumitru a plecat la Cotroceni pentru a semna codul tacer