Schimbările petrecute în sânul echipei guvernamentale ridică semne de întrebare cu privire la seriozitatea cu care a fost făcută remanierea şi la intenţia şefului guvernului, Emil Boc, de a-şi alege o echipă puternică, capabilă să traverseze lunga perioadă dificilă care se aşterne în faţa României.
Presiunea publică asupra Guverului era imensă şi schimbările erau iminente, mai cu seamă că fuseseră anunţate de multă vreme. Dar de ce a fost atunci atât de surprins fostul ministru al finanţelor, Sebastian Vlădescu, de înlocuirea sa din funcţie? Ce s-a petrecut în spatele uşilor închise şi câtă speranţă de viaţă dau acestui nou guvern cei care l-au conceput?
Victor Ponta, liderul opoziţiei PSD, nu este un prieten al lui Sebastian Vlădescu şi o spune deschis. Dar remarcă: "E o prostie să schimbi ministrul de finanţe cu o lună înainte să întocmeşti bugetul de stat şi în mijlocul negocierilor cu FMI şi cu Comisia Europeană. Nu sunt un mare admirator al domnului Vlădescu, e totuşi un bun profesionist şi era un ministru de finanţe care lucra la ceva în acest moment".
Despre noul ministru de finanţe, deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu, Victor Ponta spune: "Noul ministru (...) pe care noi l-am remarcat cu toţii în Parlament prin faptul că tace foarte inteligent la absolut toate discuţiile despre finanţe, oricât de inteligent şi oricât de bun ar fi, cred că-i trebuie cel puţin o lună să înveţe unde îi este biroul".
Semnele de întrebare privind acest nou guvern au fost ridicate de faptul că, în momentul în care schimbi ceva în plan politic - PDL admite deschis că avea nevoie de o îmbunătăţire a imaginii - vii cu nume sonore. Nimic nu este mai important pentru România, în acest moment, decât ca ea să-şi recâştige încrederea în sine şi acest lucru ar fi putut fi, parţial, realizat prin "racolarea" în Guvern a unor nume cunoscute, arată an