Actualul şef al clubului din judeţ este un om dedicat sportului-rege. A pus umărul la înfiinţarea a cinci echipe, iar în prezent este vicepreşedinte al Federaţiei.
Cornel Şfaiţer spune că de mic a crescut alături de echipa sa favorită. „Cel mai mult îmi plăceau derby-urile cu Suceava. Ajungeam şi la Vaslui şi la Politehnica Iaşi. După ce am intrat la liceu am devenit dinamovist şi nu am ratat niciun meci de-al lor. Eram un suporter înfocat“, îşi aminteşte Şfaiţer.
Unul dintre cele mai vechi visuri ale sale a fost să patroneze o echipă de fotbal. Şi l-a împlinit imediat după Revoluţie, când a înfiinţat Avântul Vorona, formaţie pe care a suţinut-o timp de cinci ani. Şi-a dorit apoi mai mult, un club care să se bată cu „greii“.
„În 1997 am înfiinţat FC Unirea Botoşani. A fost un început frumos. Chiar în primul an am reuşit promovarea în C. Acea promovare a venit după o perioadă de cinci ani în care Botoşaniul nu a mai activat în nici un eşalon fotbalistic. A fost o promovare pe care nu am să o uit niciodată, la Iaşi, în dauna lui FC Vaslui“, îşi aminteşte nea’ Cornel cum este cunoscut de toţi suporterii FC Botoşani.
„Naş“ la cluburi din două judeţe
Avea să se confrunte însă imediat cu dificultăţile de finanţare a unui club „de primă mână“ şi mai ales cu indiferenţa celor de la care aştepta un sprijin. La scurtă vreme după debutul fulminant, clubul Unirea Botoşani s-a desfiinţat, însă pasiunea lui Şfaiţer pentru fotbal n-a murit. „Am fost dezămăgit, însă am mai înfiinţat o echipă de fotbal la Vorona, în 2000. Am reuşit să aduc pe terenul de acolo şi formaţii de liga întâi, ca Foresta Fălticeni sau Gloria Bistriţa. Au fost adevărate sărbători fotbalistice“, a povestit vicepreşedintele Federaţiei Române de Fotbal.
În scurt timp, vecinii din Suceava au venit să-i ceară ajutorul pentru înfiinţarea unei noi form