La doar 17 ani, Daniel are în palmares peste 130 de diplome obţinute la festivaluri naţionale şi internaţionale de folclor şi la olimpiade şcolare.
Din clasa a VII-a este nelipsit de la faza naţională a olimpiadelor de fizică şi matematică, unde a obţinut mai multe premii. De zece ani este membru în Ansamblul „Barcăul” al Clubului Copiilor din Şimleu Silvaniei, unde este dansator şi interpret de muzică populară.
„Fratele meu m-a dus la Ansamblul «Barcăul». Când mergeam la repetiţii, era o sală alăturată unde se auzea cântând un cor de fete. Mama m-a dus într-o zi la doamna Cornelia Neaga să mă asculte. I-a spus: «Doamna profesoară, dacă are ceva bine, dacă nu, nu!». Am cântat o piesă învăţată la şcoală, după care doamna Neaga i-a spus mamei să plece acasă, iar eu să rămân”, îşi aminteşte Daniel.
După trei zile a urcat pe scenă într-un spectacol omagial cu melodia „Eminescu”, a regretaţilor Doina şi Ioan Aldea Teodorovici. A trecut apoi la muzică populară pe care, în timp, spune el, a reuşit să o îndrăgească şi să se regăsească întru totul în ea. Chiar şi atunci când se pregăteşte pentru olimpiadele şcolare se relaxează ascultând muzică populară. „Îmi dă acea stare de linişte pentru a mă putea concentra”, susţine el.
Îşi culege singur piesele
Are acasă peste 130 de diplome obţinute în olimpiade şcolare şi festivaluri naţionale şi internaţionale de folclor. Este laureat a numeroase festivaluri de folclor şi tradiţii din ţară şi străinătate. A participat la emisiuni TV de folclor, impresionând de fiecare dată prin naturaleţea vocii sale, dar şi prin repertoriul şi portul autentic din zona Valea Barcăului.
Acum pregăteşte lansarea pe piaţă a primului CD cu piese culese de el de pe Valea Barcăului, acompaniat de un ansamblu profesionist. Pe viitor se gândeşte să se facă inginer, ca plan de rezervă pentru cariera sa.
Ce-i plac