Gandaci ar putea fi mai mult un avantaj in domeniul sanatatii decat un pericol pentru sanatate, deoarece creierele lor contin un puternic antibiotic ale carui proprietati ar putea duce la noi tratamente impotriva virusurile pentru care in prezent nu exista leac.
Expertii de la Universitatea din Nottingham, Anglia, au descoperit ca insectele - de obicei daunatori neigienici - contin un antibiotic puternic in tesuturile creierului si ale sistemului nervos, capabil sa omoare mai mult de 90 la suta din virusii imuni la antibiotice MRSA(Methicillin-resistant Staphylococcus aureus)alte bacterii, fara a afecta celulele umane.
Lee Simon, un cercetator postuniversitar a declarat ca cercetarile sale au identificat pana la noua molecule diferite in tesuturile de insecte care au fost toxice pentru astfel bacterii: "Speram ca aceste molecule ar putea fi dezvoltate in cele din urma in tratamente pentru acesti virusi ucigasi, din ce in ce mai rezistenti la medicamentele actuale. Aceste antibiotice noi ar putea oferi alternative la medicamentele disponibile in prezent care ar putea fi eficace, dar ar putea avea efecte grave si secundare nedorite. "
Profesorul Lee, a adaugat, "Aceste insecte traiesc in medii insalubre si neigienice si se confrunta cu tipuri diferite de bacterii. Prin urmare, logic, exista moduri pe care le-au dezvoltat cu scopul de a se proteja ei insisi impotriva micro-organismelor. "
Dr. Naveed Khan, care lucreaza sub supravegherea profesorului Lee a declarat: "Insectele a caror intepaturi provoaca in momentul de fata boli pentru care nu exista tratament si nu raspund la antibiotice, au dezvoltat o rezistenta impotriva artileriei chimioterapice. Ei si-au demonstrat capacitatea de a provoca infectii netratabile, si au devenit o amenintare majora in lupta noastra impotriva bolilor bacteriene. Astfel, exista