Despre fiecare boala apar informatii denaturate, insa cancerul este una dintre bolile cele mai expuse zvonurilor false, arata un studiu recent.
Discovery Healh a realizat o lista cu miturile legate de cancer si a furnizat informatii care combat aceste danaturari.
Mitul 1: Aproape 70% dintre respondenti sunt de acord cu faptul ca riscul imbolnavirii de cancer este in crestere.
Mitul isi are originea in faptul ca cifrele nu sunt contextualizate. Numarul persoanelor diagnosticate cu aceasta boala este, intr-adevar, in crestere, pentru ca populatia americana este in crestere, in special in randul batranilor. O privire mai atenta la cifrele celor diagnosticati cu cancer, raportate la media de varsta, arata ca rata cancerului este, de fapt, in scadere.
In realitate, riscul de a fi diagnosticat cu cancer ori de a muri din cauza acestei bolii a scazut de la inceputul lui 1990. Mai putin de jumatate din persoanele diagnosticate cu cancer va muri din cauza bolii, iar uneledintre aceste persoane sunt complet vindecate.
Mitul 2: Carnea prajita creste riscul imbolnavirii de cancer.
Sfaurile legate de nutritie din media au fost cotradictorii cu efectele pe care le are carnea la gratar asupra sanatatii. In comparatie cu carnea prajita, coapta sau fripta, cea preparata la gratar evita adaugarea de grasimi si calorii suplimentare. Totusi, chimistii sunt de parere ca, astfel gatita, carnea poate fi asociata cu cancerul.
In realitate, riscul de cancer creste doar prin consumul execesiv al carnii rosii, iar carnea arsa pare a fi cea mai problematica.
Mitul 3: Cancerul de piele poate fi prevenit prin aplicarea zilnica de crema cu protectie solara.
Utilizarea cremei este o buna practica pentru reducerea riscului de cancer. Problema este ca, uneori, aceasta practica ofera un sentiment f