Colonel în retragere şi fost profesor de efucaţie fizică, fondatorul Facultăţii Militare de Educaţie Fizică Bucureşti şi al Centrului de Cultură Fizică Medicală Piteşti are, la cei 77 de ani, o viaţă foarte activă. S-a implicat în nenumărate proiecte umanitare iar când nu-i ajută pe alţii, se ocupă de grădinărit.
Fiu al unor oameni simpli de la ţară, Vasile Teodorescu provine dintr-o familie cu 10 copii iar alegerea carierei a făcut-o cu gândul mai mult la neajunsurile de acasă.
"Eram în ultimul an la Liceul Dinicu Golescu din Câmpulung Muscel când ne-am pomenit că se fac recrutări pentru şcolile militare. Mie, unul, mi-a sunat extraordinar de bine mai ales că ştiam că odată intrat la o şcoală miltară, părinţii nu mai aveau de scos din buzunar niciun bănuţ. Am ales să merg la Râmnicu Vâlcea, la Şcoala Militară de Ofiţeri Geniu. Părinţilor nu le-aplăcut deloc ideea: mama, ca mama dar tata s-a supărat de-a binelea pentru decizia mea. Cu greu le-a explicat că aşa ne va fi tuturor mai bine, mai ales că le rămâneau atâtea guri de hrănit. Pe mine nu m-ar mai fi putut ţine prin şcoli!”, spune colonelul în retragere care mărturiseşte că n-a regretat niciodată alegerea făcută sapre deosebire de mulţi dinte foştii săi colegi care au renuţat la cariera militară după ce au dat de rigorile regimului cazon. A urcat grad după grad iar din 1963 şi-a început specializarea pe Cultură Fizică Medicală, la Institutul de Cultură Fizică ( ICF) Bucureşti.
“Iubeam educaţia fizică, mai ales că la Dinicu Golescu făcusem parte din echipa de handbal, campioană judeţeană. Mi-am dorit mult să urmez acest institut şi am avut şansa să studiez cu regreratul profesor universitar , doctor docent, Adrian Ionescu cp[ruia i-am dedicat, ulterior , o carte. Simţeam că mă realizez mai bine pe planul educaţiei fizice şi sportului iar din 1968 am abandonat arma geniu şi am ales să