Datoriile către furnizori, nemulţumirile medicilor legat de proiectele ministerului, lipsa personalului-conduc spre o comă a S.J.U. Tulcea, după o boală lungă şi dureroasă, în special pentru pacienţi.
Administraţia judeţului menţine hotărârea de a nu prelua administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă până când Ministerul Sănătăţii nu stinge integral debitele unităţii sanitare. Valoarea debitelor se apropie de opt milioane lei.
Protocol, cu rezerve
Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Paula Giurea, a precizat că protocolul de administrare a SJUT a fost semnat, însă sub rezerva stingerii datoriilor de către ministerul sănătăţii. Bugetul judeţean, spune sursa citată nu poate să se încarce cu debitele Spitalului.
„ Consiliul de Administraţie şi managerul numit de Consiliul Judeţean îşi vor prelua atribuţiile doar în condiţiile descrise. Posibil ca după 15 septembrie să fie reglementată situaţia. Spunem posibil, pentru că nu sunt bani momentan“, declară Paula Giurea.
Spitalul rămâne şi fără manager
Managerul Spitalului Tulcea, Ion Popescu a spus că deja au fost verificate peste 3000 de facturi emise de către furnizorii de materiale sanitare şi servicii.
„Din punctul meu de vedere, situaţia este foarte clară. În urma auditului s-a stabilit că datoria este de aproape opt milioane lei, bani care vor veni de la Ministerul Sănătăţii, prin Casa de Asigurări. La sfârşitul săptămânii trecute a fost semnat un protocol în acest sens. Interimatul meu se termină în câteva zile şi deocamdată nu m-am decis dacă voi participa la concursul ce se va organiza. Acesta va fi aprobat de Consiliul de Administraţie desemnat de Consiliul Judeţean. Mi-am încheiat mandatul şi ca atare, cred, că mi-am făcut datoria. În ce priveşte achitarea debitelor, nu mai este problema mea“, a spus doctorul Popescu.
Tragedia de la Giuleşti, aducătoar