Clădirea, construită în anul 1975, în care se tratează cei peste 300.000 de călărăşeni are aparatura medicală, mobilierul, echipamentele radiologice, vechi de peste 20 de ani.
Ambulatoriul din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi funcţionează într-o clădire veche de 35 de ani în care nu s-au mai făcut modernizări de tot atâta timp. În acest edificiu s-au tratat şi au efectuat investigaţii medicale peste 300.000 de călărăşeni. Aceştia sunt nemulţumiţi de condiţiile mizere în care acesta îşi desfăşoară activitatea. „Ar trebui să se pună mai mare accent pe modernizarea întregului spital dar şi a policlinicilor care au echipamente şi mobilier vechi de zeci de ani. E vorba de sănătatea noastră, a tuturor“, spune nemulţumită, Elena Tatavura, de 51 de ani.
Proiect
Pentru modernizarea şi reabilitarea acestei clădiri s-a obţinut prin finanţare de la Fondul European de Dezvolatare Regională, 12.859.100 lei finanţare nerambursabilă a Uniunii Europene, 1.950.348 lei contribuţie din bugetul naţional, Consiliului Judeţean contribuie cu 2,1% din cheltuielile eligibile în valoare de 318.905 lei, iar cheltuielile neeligibile 1.522.843 lei. Valoarea totală a proiectului este de 19.800.000 lei. „Eram eligibili doar pentru Ambulatoriu, nu şi pentru spital, şi pentru că trebuia reabilitat am depus o cerere de finanţare împreună cu cei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă la Agenţia de Dezvoltare Rurală (ADR) “, explică Ştefan Dan, director Integrare Europeană. Proiectul se va încheia la sfârşitul anului viitor în decembrie.
Obiective
Obiectivele generale sunt modernizarea şi dezvoltarea serviciilor medicale, îmbunătăţirea condiţiilor oferite pacienţilor şi creşterea capacităţii şi calităţii serviciilor de asistenţă medicală. Sunt peste 300.000 de călărăşeni care se tratează sau efectuează diverse consultaţii de specialitate aici şi care au nevoie