Şase state ale Uniunii Europene şi Canada vor întări cooperarea împotriva imigraţiei ilegale. Miniştri din Franţa, Germania, Italia, Grecia, Marea Britanie, Belgia - care deţine preşedinţia în exerciţiu a Uniunii Europene - şi Canada au convenit să caute "proceduri accelerate" de tratare a persoanelor ale căror cereri de azil sau imigrare au fost refuzare - au anunţat autorităţile franceze la finalul unei reuniuni pe tema migraţiei, care a avut loc luni seară la Paris.România şi-a exprimat nemulţumirea că nu a fost invitată la această reuniune.
Şase state ale Uniunii Europene şi Canada vor întări cooperarea împotriva imigraţiei ilegale. Miniştri din Franţa, Germania, Italia, Grecia, Marea Britanie, Belgia - care deţine preşedinţia în exerciţiu a Uniunii Europene - şi Canada au convenit să caute "proceduri accelerate" de tratare a persoanelor ale căror cereri de azil sau imigrare au fost refuzare - au anunţat autorităţile franceze la finalul unei reuniuni pe tema migraţiei, care a avut loc luni seară la Paris.
Ministrul francez al imigraţiei, Eric Besson a apărat mult-criticata politică de repatriere a romilor către România şi Bulgaria. El a negat că Franţa operează "expulzări colective", insistând că romii s-au repatriat voluntar, în schimbul unor sume de bani, şi a reiterat că Parisul respectă legislaţia europeană referitoare la libera circulaţie.
La rândul său, ministrul italian de interne, Roberto Maroni a lăudat această politică drept un model de urmat. "Următorul pas în acest proces este crearea unui sistem european unificat în termeni legislativi, astfel încât toate statele să aibă aceleaşi reguli şi standarde pentru a gestiona mai bine un fenomen semnificativ", a indicat Maroni.
El a subliniat, de asemenea, importanţa încheierii de acorduri bilaterale cu ţările din care provin imigranţii ilegali şi solicitanţii de azil. Acordul semnat