Albumul „Oglinzi“ (Editura Vellant), dedicat coregrafului Răzvan Mazilu, şi „Războaiele mele“, de Adelin Petrişor (Editura Polirom), se numără printre noutăţile editoriale. „Oglinzi“ este reflexia bătăliei unui dansator cu provocările scenei, iar cartea lui Adelin Petrişor este un asalt memorialistic în teatrele de război.
Fotografii din cele mai noi spectacole cu Răzvan Mazilu construiesc un portret al artistului la maturitate. Imaginile au fost realizate de artiştii Mihaela Marin, Egyed Ufó Zoltán, Iulian Ignat, Dinu Lazăr şi Cornel Lazia. Schiţa de portret este finalizată de textele unor personalităţi culturale: Alex. Leo Şerban, Maia Morgenstern, Gigi Căciuleanu, Alexandru Dabija, Ioan Tugearu, Philippe Tréhet şi Adriana Babeţi.
„Am văzut toate spectacolele lui Răzvan Mazilu de la «Dama cu camelii» încoace. A spune (sau, și mai rău, a scrie!) despre Răzvan că este unic este o banalitate. Tot ceea ce ține de personalitatea lui - în egală măsură flamboaiantă și discretă - este special și irepetabil. Dar ce mi se pare cu adevărat semnificativ este că, de-a lungul timpului, Răzvan a reușit să rămână el însuși (amestec misterios de talent excepțional, persoană dandy-ambiguă și narcisism creator) fiind, totodată, mereu altul - în plan artistic", scrie criticul de film Alex. Leo Şerban, în timp ce Maia Morgenstern crede că secretul lui Răzvan Mazilu stă în „joaca serioasă": „Răzvan ştie să râdă. El cunoaşte rolul purificator al râsului. E gata să râdă în hohote, să se deschidă, să se lumineze. El invită, e gata să se dăruiască pentru a chema la aventură".
Coregraful Gigi Căciuleanu consideră că mai tânărul său coleg este „plămădit din aluatul din care se fabrică stelele de cinema". Ori de câte ori a lucrat cu el, Căciuleanu s-a simţit „literalmente aspirat. Stors ca un burete. Spoliat de idei, de gânduri ascunse şi de mişcare. Dar şi inspirat. Pli