În lipsa unor perspective serioase, absolvenţii şcolilor de teatru din ţară s-au înghesuit anul acesta mai mult ca niciodată la Gala Hop pentru a putea fi văzuţi de directori de teatre şi de regizori consacraţi.
Vântul şi apa destul de rece i-au ţinut pe tinerii actori dimineaţă ceva mai departe de plajă, dar foarte aproape de coregraful Florin Fieroiu, care a susţinut un workshop de mişcare. „Puştii sunt foarte serioşi şi au o energie extraordinară. N-a chiulit nici unul de la workshop, deşi se vedea pe unii dintre ei că ar mai fi dormit puţin", comenta Florin Fieroiu.
După o preselecţie destul de dură, în concursul final au intrat 24 de actori la individual şi cinci spectacole la secţiunea grup. Concurenţii veneau din diverse centre universitare, dar singurul profesor care a avut o întreagă clasă participantă la Gala Hop a fost actorul Ionuţ Caras, lector la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. „Cum s-a întâmplat de participi cu toată clasa în păr?", l-am întrebat pe Ionuţ Caras, care a explicat foarte simplu: „Anul acesta un singur teatru a scos posturi la concurs, aşa că le-am spus studenţilor mei care au absolvit în vara asta că nu e cazul să stea acasă sau să-şi ia vacanţă, ci să vină la Gala Hop ca să fie văzuţi. Astea nu mai sunt vremuri de stat degeaba. Trebuie să lupte să se facă remarcaţi dacă vor să aibă un viitor în meseria asta. Ei au avut la examenul din ultimul an de prezentat câte un one- man-show pe care şi l-au regizat singuri, eu le-am dat doar ok-ul pe texte, aşa că a fost simplu să se prezinte la preselecţie cu acel moment. Iar la secţiunea grup ne-am prezentat cu două din spectacolele lor de clasă. Au luat preselecţia în proporţie de 99% şi iată-ne aici", a mai spus Caras.
Marius Manole: „Cei care termină la Cluj sunt foarte bine pregătiţi fizic"
Serile erau destinate concursului, iar nopţile discuţiilor la o bere desp