De la mâncare , electronice, haine sau electrocasnice, românii au ajuns sa vândă pe internet lucruri cel puţin ciudate: bilete de vacanţă, miei, păr natural, locuri de veci, colivă, zarzavaturi, murături, mobilă folosită sau stele.
Cine a înţeles ce înseamnă comerţul online, nu stă prea mult pe gânduri. Este mai avantajos decât să-ţi deschizi un magazin. Acum, totul se rezolvă cu un singur click.
Citeşte şi:
Comerţul pe internet: Cum să te fereşti de fraudele online
Trei metode de a face bani pe internet
Comerţul online a crescut cu 70%, în primele trei luni din 2010
Cele mai multe tranzacţii online efectuate de români vizează plata facturilor, achitarea cartelelor prepay, a telefoanelor, cumpărarea de accesorii, urmate de pachetele turistice şi biletele de avion. Pe lângă acestea, românii îşi cumpără produse electronice şi electrocasnice, dar şi haine sau încălţăminte, de pe internet.
Însă nu putem ignora diversitatea ofertelor online.
Biletele de vacanţă pe "net"
Din cauza crizei, românii se văd nevoiţi să renunţe la pachetele turistice luate în avans. Astfel, au început să apară anunţuri de vânzare pentru bilete de vacanţă în Grecia sau Turcia.
"Cedez sejur în insula Thassos, staţiunea Skala Potamia, vilă situată pe plajă, la preţul de 190 EUR, cameră dublă, negociabil", aşa sună un anunţ postat pe site-ul anunturi.ro.
Ofertele pentru vacanţe la mâna a doua nu sunt puţine. "Cedez sejur la Olympic Beach. Biletele au fost deja cumpărate. Vacanţa include transport şi 7 nopţi cazare pentru 2 persoane + 1 copil. Plecare din Timişoara. Preţul este negociabil".
Păr natural de vânzare
Pe site-urile specializate de pe internet, oferta se întâlneşte cu cererea pentru bunuri cum ar fi părul natural pentru peruci.
Anunţuri de genul: "Vând păr natural, bi