Brăilean la origine, Dan Anghelescu este un nume recunoscut în ţară şi în străinătate, profesor la Facultatea de Jurnalistică.
Născut la Brăila, cu câteva zile înainte de finele celui de Al Doilea Război Mondial, poetul şi eseistul Dan Anghelescu a fondat, în 2008, revista „Carmina Balcanica", apreciată pozitiv în România, Bulgaria, Germania, Statele Unite, Macedonia, Grecia şi Turcia.
S-a spus despre ea că este unică în Europa, deşi a apărut „la Brăila şi pentru Brăila", aşa cum spune fondatorul.
„Brăila, prin trecutul său intelectual, prin ceea ce a dat în cultura noastră, merită o asemenea revistă", a spus reputatul scriitor.
Dan Anghelescu a absolvit Facultatea de Muzicologie-Compoziţie din cadrul Conservatorului „George Enescu" din Iaşi, în anul 1970.
A efectuat numeroase stagii de specializare şi perfecţionare în Germania, Franţa, Anglia şi este expert (formator) în domeniul dialogului social. Marea sa pasiune a fost şi a rămas scrisul.
Portret: Georgiana Fulga este o speranţă a folclorului românesc/Vezi aici rezultatele tinerei
Este membru al Uniunii Scriitorilor şi al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.
O viaţă dedicată scrisului
Brăileanul Dan Anghelescu este editorul revistei literare „Lumină lină" („Gracious Light") din New York. A colaborat la publicaţia „Lumea Românească" („Romanian World") din SUA şi a fost redactor-şef al revistei „Axa"(1999). A editat, totodată, „Scorpion" şi „Cetatea Literară" (1990-1991).
Portret: Gabriel Costin este actorul care dă grai românesc personajelor lui Disney
A debutat cu volumul „Cerul în apă" (1970). Ultima carte publicată a fost „Presa românească de peste hotare" (2009, în colaborare cu Mihaela Albu). A mai scos de sub tipar: „Lumea ca adiere", „Maşinării de traversare a sufletului toamna", „Poeme", „Pietrificarea memoriei", „Şi atunci