Al treilea volum al tetralogiei, „Rabbit e bogat“, a fost distins în 1982 cu Premiul Pulitzer şi cu National Book Award. Rabbit este (anti)eroul american al suburbiei în plină aventură a emancipării sexuale şi a parvenirii sociale.
Rabbit îşi cheamă soţia în dormitor şi-i arată cea mai recentă investiţie - 30 de monede africane de aur:
„Ea pare fermecată, apucă una cu degetele. Ochii ei căprui capătă reflexe aurii... «Dumnezeule! Credeam că doar guvernul are voie să aibă aur. N-ai nevoie de autorizaţie sau ceva de genul ăsta?» «Doar de parai. Doar de nişte nenorociţi de parai, Femeie Fantastică.» Orbit, simte în mijlocul purei extravaganţe a aurului cum i se zbârleşte sparanghelul şi îi întinde ţesătura chiloţilor mulaţi. Vrea ca ea să-i tragă în jos elasticul şi să i-o sugă, să i-o sugă până se îneacă.
Când vede că ea nu-i citeşte gândurile şi nu trece la fapte, el îşi dă jos monedele de pe ochi şi o priveşte lung, se holbează ca la un mort reînviat. Nu dă cu ochii de întunericul dintr-un coşciug, ci doar de chipul distrat al nevesti-sii.... Janice încă examinează moneda, mângâindu-i relieful fin, pe când Harry ar vrea să-şi îndrepte toată atenţia spre el. Nici nu-şi mai aminteşte de când n-a mai avut o erecţie aşa promiţătoare. «E frumuşică. Dar oare-i OK să-i susţii pe sud-africani?» «De ce nu? Exploatând minele, le creează locuri de muncă negrilor.
Avantajul monedei Krugerrand e acela că trage la cântar exact un carat şi e mai uşor de tranzacţionat. Şi mi-a mai plăcut şi cum arată căprioara aia de pe revers. Ţie nu-ţi place?» «Ba da. Mă înnebuneşte», îi mărturiseşte Janice, uitându-se în sfârşit la el, cum zace tumescent printre piesele de aur împrăştiate pe pat. «Unde ai de gând să le ţii?» E îngândurată, limba i se strecoară din gură şi i se odihneşte pe buza de jos. El o adoră când încearcă să gândească. «În pizda ta grozavă