Expunerea la anumite chimicale continute de tigaile non-aderente, dar nu numai, creste nivelul colesterolului "rau" in cazul copiilor, arata un studiu recent realizat in SUA.
Cercetatorii de la Universitatea West Virginia au descoperit ca substantele care fac ca alimentele sa nu se lipeasca de tigaie sunt si cele care fac colesterolul rau sa creasca, relateaza Daily Mail, care citeaza Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.
Aceleasi substante se pot intalni insa si in apa de baut, praf, ambalajele alimentelor, laptele de mama, popcornul facut la microunde si chiar aer, spun cercetatorii. Studiile pe animale au aratat ca aceste substante afecteaza ficatul, ceea ce are ca urmare schimbari in nivelul colesterolului.
Aceleasi substante afecteaza si dezvoltarea creierului, performantele cognitive viitoare avand de suferit, este de parere Bernard Weiss, de la Universitatea Rochester din New York.
Expunerea la anumite chimicale continute de tigaile non-aderente, dar nu numai, creste nivelul colesterolului "rau" in cazul copiilor, arata un studiu recent realizat in SUA.
Cercetatorii de la Universitatea West Virginia au descoperit ca substantele care fac ca alimentele sa nu se lipeasca de tigaie sunt si cele care fac colesterolul rau sa creasca, relateaza Daily Mail, care citeaza Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.
Aceleasi substante se pot intalni insa si in apa de baut, praf, ambalajele alimentelor, laptele de mama, popcornul facut la microunde si chiar aer, spun cercetatorii. Studiile pe animale au aratat ca aceste substante afecteaza ficatul, ceea ce are ca urmare schimbari in nivelul colesterolului.
Aceleasi substante afecteaza si dezvoltarea creierului, performantele cognitive viitoare avand de suferit, este de parere Bernard Weiss, de la Universitatea Rochester din