Pentru greci, mâncarea este un prilej de a aduna la masă familia şi prietenii. Preferinţa grecilor pentru viaţa îmbelşugată este oglindită în modul de prepare a mâncărurilor, a căror savoare deosebită este dată mai ales de bogăţia şi calitatea ingredientelor. Cel mai popular ingredient este legendarul ulei de măsline, care este nelipsit în prepararea bucatelor, indiferent că vorbim de o banală omletă sau de cele mai complicate dulciuri. Uleiul grecesc este considerat cel mai bun, fiind folosit pentru ameliorarea calităţii uleiurilor din alte ţări. Unul dintre alimentele de bază ale grecilor este brânza. Potrivit legendei, Aristaios, un fiu al lui Apollo, a fost trimis de zei să aducă în dar grecilor arta preparării brânzei. Sortimentul regină este celebra brânză Feta, exportată şi cunoscută în toată lumea. Acesta este disponibil în mai multe variante, de la semi-soft la semi-hard, mai aromată sau nu. Feta poate fi utilizată atât în prepararea aperitivelor, cât şi a felurilor principale, garniturilor sau salatelor. În acelaşi timp însă, ea poate fi servită ca atare, de preferinţă însoţită de fructe.
Pentru greci, mâncarea este un prilej de a aduna la masă familia şi prietenii. Preferinţa grecilor pentru viaţa îmbelşugată este oglindită în modul de prepare a mâncărurilor, a căror savoare deosebită este dată mai ales de bogăţia şi calitatea ingredientelor. Cel mai popular ingredient este legendarul ulei de măsline, care este nelipsit în prepararea bucatelor, indiferent că vorbim de o banală omletă sau de cele mai complicate dulciuri. Uleiul grecesc este considerat cel mai bun, fiind folosit pentru ameliorarea calităţii uleiurilor din alte ţări. Unul dintre alimentele de bază ale grecilor este brânza. Potrivit legendei, Aristaios, un fiu al lui Apollo, a fost trimis de zei să aducă în dar grecilor arta preparării brânzei. Sortimentul regină este celebra brânză