Gata, reforma din PD-L s-a terminat! Silviu Prigoana a revenit in sanul partidului, aducand ca zestre un proiect de lege de maxima importanta pentru natiune.
Numit si "regele gunoaielor", dl. Prigoana a demisionat din PD-L la inceputul verii, dupa ce, intr-un elan reformator, justificat de furtuna masurilor de austeritate, conducerea partidului a emis o rezolutie anticlientelara, potrivit careia parlamentarii trebuie sa aleaga intre politica si afacerile cu statul.
"Nu partidul imi hraneste mie familia" a spus Silviu Prigoana si a demisionat, ramanand insa in cadrul grupului parlamentar al PD-L.
Pana la urma, dincolo de cinismul declaratiilor sale, Silviu Prigoana a fost singurul onest dintre cei aflati in acest tip de conflict de interese intre functia politica si propriile interese patrimoniale.
Niciun alt democrat liberal aflat in aceeasi situatie nu i-a urmat exemplu, dar nici nu am auzit ca vreunul sa fi renuntat la afacerile cu statul. Asa ca rezolutia a fost litera moarta.
Iar decesul a fost confiintit prin revenirea a lui Silviu Prigoana: "Dupa analiza, BPN a ajuns la concluzia ca nu poate sa faca o discriminare de felul acesta: adica n-are voie in partid cine are afaceri. Daca s-ar aplica asa ceva, ar ramane doar 0,02% din cei care sunt. Nu vedeti ca si sotia ministrului de Finante are nu-stiu-ce firma cu nu-stiu-ce datorii?".
Intrebati de soarta rezolutiei reformatoare, liderii PD-L au dat din colt in colt: Elena Udrea, initiatoarea reglementarii, si Gheorghe Flutur nu stiau nimic, iar Roberta Anastase a precizat ca dintr-un bun inceput domnia sa a socotit exagerate prevederile acestia.
Mircea Toader a socotit chiar normala revenirea la matca a lui Silviu Prigoana. Nimeni nu si-a amintit principiile carora le-a raspuns aceasta rezolutie, dupa cum nimeni nu si-a amintit nici