Chiar daca mediul privat nu prea este incurajat de politicile fiscale din ultimii ani, aproape o treime dintre romani vor sa inceapa o activitate pe cont propriu in viitorul apropiat, potrivit unui studiu realizat recent.
Cei mai multi vor, probabil, sa scape de grijile de la serviciu si sa munceasca doar pentru ei fara sa fie condusi neaparat de spiritul antreprenorial si fara sa fi facut vreo scoala de afaceri.
Secretul succesului nu ar fi avut oricum de unde sa il afle, asa ca cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stie sunt greselile facute de altii.
Wall Street Journal a explicat care sunt cele mai mari greseli pe care antreprenorii le fac atunci cand sunt la inceput de drum.
Incepe singur. O afacere este pornita cu o investitie mica, iar pentru angajarea unui singur om care sa se ocupe de vanzari sau sa-ti fie asistent ar fi necesara o parte importanta din profit. Totusi, este foarte dificil sa faci ceva de succes atunci cand esti singurul implicat. De aceea, castigurile pe care si le propune antreprenorul trebuie sa fie suficient de mari pentru a angaja cateva persoane.
Si clientii vor fi dispusi sa plateasca mai mult atunci cand managerul proiectului are timp sa se intalneasca cu ei.
Sfaturi de la prea multi oameni. Intotdeauna e indicat sa ceri sfaturi de la experti, mai ales de la antreprenori experimentati care au succes. Dar daca parerile si sfaturile primite sunt prea multe, initiativa ta ar putea sa fie amanata prea mult si nici sa nu mai porneasca.
Solutia este ca antreprenorii aflati la inceput sa drum sa isi stabileasca un grup de cunoscatori carora sa le ceara sfaturi la intervale regulate de timp, iar in rest sa isi conduca singuri firma.
Crearea unui produs are mai mult timp alocat decat vanzarea lui. Chiar daca e greu sa ridici o companei fara