Giurgiuveanul a investit mii de euro în înaripatele din curte: papagali, canari şi porumbei.
Primii canari şi-au găsit adăpost în casa sa în 1974, iar de-atunci nu a mai renunţat la creşterea micuţelor păsări. În tot acest timp, Florea Ciobanu şi-a împărţit timpul între locul de muncă, unde îşi desfăşura activitatea ca tehnician principal şi înaripatele care îl asteptau acasă. „Pasiunea pentru păsări am moştenit-o de la tatăl meu, care m-a învăţat încă de când eram copil cum să le îngrijesc. După 20 ani m-am gandit să-mi extind crescătoria şi am cumpărat cele mai frumoase exemplare de nimfe, papagali cântători şi rosella”, spune el.
Bebe, vedeta casei
Cei mai scumpi papagali din crescătoria sa sunt cei din speciile micul şi marele Alexander, preţul acestuia din urmă ajungând până la 250 euro. „Bebe este un exemplar al speciei marele Alexander şi este vedeta casei. Adoră morcovii şi este extrem de curios atunci când în faţa sa este o persoană straină”, spune crescătorul.
În prezent, crescătorul de păsări deţine 220 de papagali, la care se adaugă cei peste 200 de porumbei din specii precum Volga, jucători cu dublu moţ, voiajori sport, americani şi Rostow. La cei 64 ani se mândreşte că este multiplu campion naţional la concursuri cu porumbei voiajori dar şi participant la diferite expoziţii de profil.
Ce-i place
“Păsările îmi plac foarte mult, bineînţeles. Culinar, ciorbele sunt preferatele mele”, spune giurgiuveanul.
Ce nu-i place
“Nu-mi plac restaurantele. O masă în familie este întotdeauna alegerea mea”, explică Florea Ciobanu.
Întrebări
- Cât timp este necesar pentru curăţarea volierelor?
Curăţenia trebuie făcută de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, iar asta presupune în jur de 4 ore în fiecare zi.
- Sunt papagalii recomandaţi copiilor?
Da, binenţeles, dar