Tot mai multe companii care au afaceri în Elveţia preferă să părăsească această ţară din cauza aprecierii puternice a francului, care are ca efect creşterea cheltuielilor, scriu publicaţiile economice locale. Mai mult, investitorii locali peferă să facă afaceri în afara Elveţiei din acelaşi motiv: francul s-a apreciat foarte mult. Conform unor analize economice, citate de Le Temps, aprecierea puternică a francului va conduce în perioada care urmează la desfiinţarea a cel
Tot mai multe companii care au afaceri în Elveţia preferă să părăsească această ţară din cauza aprecierii puternice a francului, care are ca efect creşterea cheltuielilor, scriu publicaţiile economice locale. Mai mult, investitorii locali peferă să facă afaceri în afara Elveţiei din acelaşi motiv: francul s-a apreciat foarte mult.
Conform unor analize economice, citate de Le Temps, aprecierea puternică a francului va conduce în perioada care urmează la desfiinţarea a cel puţin 35.000 de locuri de muncă în Elveţia, iar tendinţa de relocare a companiilor spre pieţe mult mai atractive va fi tot mai evidentă.
De asemenea, conform unui studiu realizat de Booz & Company, studiu realizat printre 25 de şefi de companii mari cu afaceri în Elveţia, investiţiile din această ţară vor fi tot mai mici, principala destinaţie fiind Germania. Pentru companiile care au relaţii comericale cu Asia, relocarea se va face cât mai aproape de regiunile cu care companiile respective au colaborări.
Euro s-a depreciat marţi la un nivel minim record faţă de francul elveţian, după ce cotidianul american Wall Street Journal a informat că testele de stres efectuate în iulie asupra mai multor bănci din Europa au subevaluat anumite riscuri.
Moneda europeană s-a depreciat cu 1,3%, până la 1,286 franci, după ce a atins pe parcursul şedinţei un minim record de 1,2844 franci.
Dolarul a pi