Coruptia. Un cuvant care a intrat recent in vocabularul nostru cotidian. Acuzam politicul din orice pozitie, acuzam administratia politizata si din cand in cand mai scapam si cateva cuvinte despre justitia pastorita, din cate vedem, de infractori. Pentru ca oricine este vinovat in fata judecatorilor, mai putin infractorul cu antecedente penale.
De rasu'-plansu' nedumerirea ministrului de Interne, care nu intelege de ce judecatorul corupt este dupa gratii, iar seful clanului liber ca pasarea cerului. Ii recomandam sa-i intrebe pe baietii de la "dois'unsfert", ca tot sunt in subordinea lui si poate asa mai afla si ce se intampla prin tara, nu doar la partidele opozitiei.
S-a tot vorbit de imixtiunea politicului in activitatea inamovibililor justitiari, dar cazul Voicu ne-a demonstrat ca in realitate avem de-a face cu un banal act de coruptie, bazat pe abuzul de putere dobandit din traficul de influenta, ca derivat al statutului de parlamentar. Adica ceva normal, nimic ilegal, ca doar traim in Romania.
Sa nu fim nedrepti si sa nu dam Cezarului ce-i al Cezarului! Am vazut cu totii hotararea cu care s-au angajat magistratii judecatori in lupta pentru respectarea legii, cazul batranului care a mutat tarusii cativa centimetri fiind de referinta.
Este foarte adevarat ca unii, care din prea multa ardoare au ucis niste cetateni, au fost lasati in libertate, dar exista circumstante atenuante; acei cetateni erau necunoscuti instantelor si in plus proveneau din familii fara posibilitati materiale deosebite.
Sa nu uitam ca distinsii judecatori au impus un tarif, care ii face invidiosi pe notari: intre 10.000 si 45.000 de euro, in functie de acuzatii si de numarul documentelor care trebuie pierdute intre salile de judecata.
Acum intelegem si simbolul balantei in mana unei justitii oarbe: ea nu vede adevarul, il