Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a început vara aceasta acţiunea de reorganizare a tuturor secţiilor. Laboratorul de fizioterapie şi recuperare din Policlinica nr. 2 a fost inclus în rândul celor propuse spre lichidare. Cel puţin asta susţin salariaţii, care se tem că-şi vor pierde locul de muncă. Personalul care-şi desfăşoară activitatea aici este format din doi medici, un profesor de gimnastică medicală, 12 asistenţi, cinci maseuri, patru specialiste în băi de plante şi împachetări cu parafină. Personalul zice că, de fapt, li s-a adus la cunoştiinţă că vor fi desfiinţaţi. Managerul spitalului, dr. Dan Căpăţână, a declarat că toate cabinetele din baza de tratament vor trece în comodat, negând astfel desfiinţarea secţiei.
„Ne-au spus că vor închide baza. Noi nu ştim de nici un comodat", a declarat asistentul principal de balneofizioterapie Doina Militaru. Femeia lucrează în această clinică din anul 1985 şi mai are doar zece luni până la pensionare. Nici colega ei, profesor de gimnastică medicală, nu a auzit de aşa ceva. „Noi am auzit tot felul de bârfe. Ba că ne ţin deschişi până-n iarnă, ba că aici se doreşte construirea unui mall", a completat ea. Acelaşi lucru a ajuns şi la urechile cadrelor medicale din Clinica Buco-Maxilo-Facială, Oftalmologie. Peste tot se şuşoteşte că pe actualul lor loc de muncă s-au putea construi un mall.
Pacienţii plătesc tot
Laboratorul se confruntă cu probleme din momentul introducerii coplăţii, în luna iulie. Din acel moment, bolnavii nu au mai avut dreptul la proceduri gratuite, decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Medicii spun că de la 200 de pacienţi au ajuns să consulte numai 30. „Numărul pacienţilor a scăzut drastic. Oamenii nu mai au bani. Ei nu plătesc consultaţia dacă au trimitere de la medicul de familie. În rest, orice se plăteşte", a declarat dr. Ioana Ureche. Pac