Clienţii spun că preparatele din carne şi mezelurile au preţuri chiar şi cu 30% mai mici decât la hipermarket.
De câteva zile, cozile de zeci de persoane au reapărut în Giurgiu. Pentru o bucată de carne mai ieftină decât la supermarket, giurviuvenii stau şi o oră jumătate, ne-au spus clienţii.
Puţini dintre cei care trec prin Zona Pieţei Centrale nu se opresc la magazinul de carne situat lângă florăriile ambulante. Traficul în zonă se intensifică după ora 9.00, atunci când maşina cu carne venită de la Călăraşi descarcă marfa care urmează să fie scoasă spre vânzare în ziua respectivă. Oamenii aşteaptă cuminţi până la 10,30 atunci când uşile se deschid din nou. Mulţi rămân pe dinafară.
Cozile de-acum îi aduc aminte Tudorei Gheorghiu de regimul ceauşist. „Ca pe vremea lui Ceauşescu e! Atunci era îmbulzeală, dar nu prea aveai ce să cumperi. Acum ai ce să cumperi, dar te gândeşti de două ori înainte de a scoate banii din portofel”, spune bătrâna.
Aglomeraţia a crescut preţul
„Se poate spune că sunt un client fidel. Produsele sunt proaspete, preţurile rezonabile, iar vânzătoarele amabile. Cumpăr cu precădere cârnăciori de grătar, şunculiţă şi Kaiser”, spune şi Gelu Dumitru, un giurgiuvean în vârstă de 43 de ani.
Alţii sunt nemulţumiţi. Spun că atunci când a apărut pe piaţă, firma avea preţuri şi mai mici, dar le-au crescut după ce au văzut că au clienţi. „Firma a apărut pe piaţă acum mai mult timp, la început aveau preţuri mici, dar uşor-uşor au început să crească preţurile”, spune George Mavriche.
„Produsele se vând aproape toate în aceeaşi zi. Şunca afumată şi cârnaţii pentru grătar se vând cel mai repede. Ne-am obişnuit să servim mulţi clienţi. În ciuda cozii formate, oamenii sunt civilizaţi”, declară una dintre vânzătoare.
La carmangerie, un kilogram de slănină se vindea de dimineaţă cu 12,5 lei, iar unul de cârnaţi, cu 1