Trei dovlecei nu prea mari, se curăţă de coajă, se taie felii subţiri de 5mm. Se bat două ouă întregi într-un bol, într-o farfurie se pun câteva linguri de făină albă sau neagră-după preferinţe. Feliuţele de dovlecel se presară cu piper măcinat, se dau prin făină, apoi prin ouăle bătute şi condimentate şi se prăjesc pe ambele feţe în ulei încins. Se scot pe o farfurie şi servesc cu roşii, ardei şi castraveţi.
O altă metodă de preparare şi mai simplă: într-un bol se amestecă două ouă întregi bătute, două linguri de făină, piper, oregano, delikat după gust şi două linguri de lapte din care se face un aluat ca de clătite. Feliuţele de dovlecel se amestecă în compoziţia de mai sus şi se scot cu lingura, pentru a fi prăjite în ulei încins.
Trei dovlecei nu prea mari, se curăţă de coajă, se taie felii subţiri de 5mm. Se bat două ouă întregi într-un bol, într-o farfurie se pun câteva linguri de făină albă sau neagră-după preferinţe. Feliuţele de dovlecel se presară cu piper măcinat, se dau prin făină, apoi prin ouăle bătute şi condimentate şi se prăjesc pe ambele feţe în ulei încins. Se scot pe o farfurie şi servesc cu roşii, ardei şi castraveţi.
O altă metodă de preparare şi mai simplă: într-un bol se amestecă două ouă întregi bătute, două linguri de făină, piper, oregano, delikat după gust şi două linguri de lapte din care se face un aluat ca de clătite. Feliuţele de dovlecel se amestecă în compoziţia de mai sus şi se scot cu lingura, pentru a fi prăjite în ulei încins.