Cartierul Trivale nu va mai depinde, din acesată iarnă, de CET Nord. Cei 8000 de piteşteni din Trivale racordaţi la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic nu vor mai avea probleme cu încălzirea şi, în plus, vor plăti mai puţin 35% faţă de clienţii care primesc agernt termic de la CET Nord
Elena Berghel este unul dintre cei 8000 de piteşteni din Trivale care nu vor mai tremura de frig la iarnă. Apartamentul în care locuieşte este racordat la punctul termic 603, transformat în centrală de cartier. Lucrările tocmai s-au încheiat iar peste mai puţin de o lună centrala va începe să şi funcţioneze.
„Am auzit că de iarna asta nu vom mai primi căldură tocmai de la CET ci direct de aici şi că scăpăm de probleme. Ni s-a spus că nu vom mai tremuara, indiferent de ce se întâmplă pe conductele mari. Bine ar fi s[ fie aşa! Şi-am aflat şi că vom avea şi facturi mai mici la întreţinere.”, spune femeia, cu o urmă de îndoială în glas.
Costuri cu 35% mai mici
Piteşteanca va avea, într-adevăr, mai puţin de plată pentru apa caldă şi căldura primite direct de la centrala de cartier.
“Facturile vor scădea, în medie cu 35% faţă de situaţia în care agentul termic ar fi fost în continuare livrat de CET Nord, asta pentru că se elimină toate pierderile de pe reţea iar şansele să apară o avarie de la centrala de cartier până la consumator sunt aproape zero.”, explică Aurelian Niţă, şeful Serviciului Public de Termoficare, serviciu care, tot de luna viitoare, va deveni societate comercală.
Şi punctele termice 601, 602, 604 şi 610 din Trivale vau suferit aceleaşi transformări şi-i vor deservi în condiţii mai bune cei care au rămas racordaţi la system.
“ Situaţia se va schimba radical, dacă ne gândim la avariile de care am tot avut parte în iernile trecute după ce magistral, veche de peste 30 de ani, a cedat de mai multe ori. Cel mai bun