Cu o reţetă inventată pe drumul de la Zalău la Bucureşti, bucătarul din Zalău i-a convins pe cei de la Paprika TV că e cel mai potrivit să devină bucătarul lor.
Adrian Szücs a devenit bucătar printr-un concurs de împrejurări, fericite dacă ţii cont de pasiunea cu care vorbeşte despre munca sa. Şansa lui a fost ca, ori de câte ori a fost „forţat” să gătească, clienţii să fie extrem de mulţumiţi de preparatele sale. „Eram la spălat de vase la popotă, când ofiţerului de serviciu i s-a făcut foame, iar bucătarul lipsea. Am fost nevoit să-i gătesc, i-a plăcut şi aşa am ajuns eu – biban – bucătar”, povesteşte Adrian.
Istoria s-a repetat la un restaurant din Spania, unde a avansat treptat de la spălatul vaselor, la salate şi în final la „foc”. Ba chiar a convins atât de tare clienţii şi patronul restaurantului de priceperea sa, încât cel din urmă îl lăsa zile înşir singur responsabil în bucătărie. „El era în Pamplona, la celebrul eveniment anual, iar eu trăgeam la bucătărie de parcă ar fi fost restaurantul meu”, spune maestrul bucătar.
Gastronomia este în primul rând pasiune pentru el; cursurile de perfecţionare în domeniu le-a început relativ târziu, la Madrid, dar nu le-a finalizat. „Soţia mea a născut înainte de termen, aşa că a trebuit să vin repede în ţară. Şi am rămas să încerc ceva şi în oraşul acesta unde – cred eu – oamenii nu ştiu să mănânce, cu toate şeful meu a venit să mă ducă înapoi”, explică Adrian.
Bucătar „pe sticlă”
Din noiembrie, cei care prind postul de televiziune cu profil gastronomic Paprika TV îl vor putea urmări într-un serial de 12 episoade preparând dulciuri. Este doar primul proiect, vor mai urma şi altele, Adrian fiind selectat bucătar al postului TV în urma unui concurs. El i-a „câştigat” pe producători cu o reţetă inventată pe drumul de la Zalău la Bucureşti – ruladă de piept de pui în crustă de mac pe