Curtea de Apel Craiova n-a reuşit nici ieri, la aproape doi ani de când a fost sesizată prin rechizitoriul DNA, să soluţioneze dosarul de corupţie al funcţionarilor Daici şi Păpălă din Primăria Craiova şi al consilierului local Bojenoiu, cauză care va ajunge săptămâna viitoare la al 20-lea termen.
Judecarea dosarului Bojenoiu pare să nu se mai termine la Curtea de Apel Craiova. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor în 2008, iar de atunci au trecut 19 termene. Şi va mai urma unul, săptămâna viitoare, pentru că ieri avocaţii acuzaţilor au solicitat un nou termen, spre a depune o serie de probe care nu prea au legătură cu cauza.
O construcţie fantomă
Dosarul părea la început cât se poate de simplu. Fostul consilier local Aurel Bojenoiu împreună cu Gheorghe Daici şi Ionel Păpălă, funcţionari din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii de la Primăria Craiova, au fost trimişi în judecată de DNA Craiova, dintre acuzaţii nelipsind abuzul în serviciu, falsul intelectual, uzul de fals ori conflictul de interese.
Faptele menţionate în rechizitoriul procurorilor anticorupţie datează din toamna anului 2006 şi surprind modalitatea prin care Aurel Bojenoiu, consilier local la acea vreme, în prezent liderul sindicaliştilor din Electroputere Craiova, a reuşit să facă rost fără licitaţie de un teren al municipalităţii, pentru firma SC TICSIM SRL, ai cărei asociaţi sunt fiica şi ginerele lui - soţii Elena Cristina şi Ştefan Răzvan Tică. Amintita societate tânjea după un teren de 110 mp, situat pe strada Dâmboviţa, în zona blocurilor B 20 - B 21, dar nu l-a putut obţine legal, fără licitaţie. Atunci a preluat problema Bojenoiu, care i-a cerut ajutorul primarului Antonie Solomon. Edilul a luat legătura cu şeful Serviciului Disciplina în Construcţii, Gheorghe Daici, căruia i-a trasat sarcina să rezolve problema lui Bojenoiu. La rândul său,