Guvernul a aprobat Hotărârea privind înfiinţarea societăţii comerciale Electrica Furnizare SA, prin fuziunea filialelor Electrica de furnizare a energiei electrice Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord. Potrivit acestei hotărâri, care a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial, Electrica Furnizare Transilvania Nord SA, Electrica Furnizare Transilvania Sud SA şi Electrica Furnizare Muntenia Nord SA se dizolvă, fără a intra în lichidare. Electrica Furnizare SA
Guvernul a aprobat Hotărârea privind înfiinţarea societăţii comerciale Electrica Furnizare SA, prin fuziunea filialelor Electrica de furnizare a energiei electrice Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord.
Potrivit acestei hotărâri, care a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial, Electrica Furnizare Transilvania Nord SA, Electrica Furnizare Transilvania Sud SA şi Electrica Furnizare Muntenia Nord SA se dizolvă, fără a intra în lichidare.
Electrica Furnizare SA va avea ca obiect principal de activitate comercializarea de energie electrică, dar va putea desfăşura complementar şi alte activităţi conexe.
De asemenea, în hotărâre se mai arată că transferul către Electrica Furnizare al drepturilor şi obligaţiilor derivând din avizele, autorizaţiile, permisele şi licenţele deţinute de Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord va opera de drept la data la care operaţiunea de fuziune îşi produce efectele, fără să fie necesară obţinerea unui acord prealabil în acest sens al autorităţilor emitente.
Personalul angajat în cadrul societăţilor care îşi vor încheia activitatea va fi preluat de către societatea nou-înfiinţată, beneficiind de prevederile art. 169 şi 170 din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, cu modificările şi completările ulterioare.
Electrica SA a înregistrat în primul semestru din acest an un profit brut de 164 milioane lei, în s