Timişoara este una dintre cele două echipe neînvinse încă în acest sezon, dar finanţele echipei bănăţene sunt pe roşu. În fiecare an de la venirea BKP la Timişoara, diferenţa dintre veniturile totale şi cheltuieli a fost imensă în favoarea ultimelor.
Investiţiile majore făcute de Marian Iancu de la venirea la Timişoara ar fi avut poate o finalitate fericită, însă criza economică a dat peste cap toate planurile conducerii clubului bănăţean. La fiecare bilanţ depus de Fotbal Club Timişoara SA la ministerul finanţelor, din 2006 până acum, suma trecută la capitolul „venituri totale” este de două ori mai mică decât cea de la „cheltuieli totale”. Criza mondială a lovit, însă, crunt anul trecut, iar clubul bănăţean se luptă acum pentru supravieţuire, exemplul Unirii Urziceni fiind o sperietoare pentru toate cluburile din Liga 1.
Conducerea clubului nu ascunde faptul că finanţele sunt o problemă serioasă la ora actuală, „Diferenţa dintre venituri şi cheltuieli este în acest an de aproape 4 milioane de euro şi trebuie să găsim sursă de finanţare. Sper să avem o ofertă sau chiar două pentru jucători pe o sumă mai mare de bani pentru a face rost de lichidităţi pentru a putea investi în continuare”, a spus Marian Iancu.
Finanţele „pe butuci” au făcut ca Poli să se orienteze în această vară doar spre jucători liberi de contract, iar problemele cu banii sunt principala cauză a încetării colaborării cu Cosmin Contra. Salariul pe care fundaşul dreapta al naţionalei în meciul cu Albania l-a încasat în sezonul trecut este acum peste puterile financiare ale alb-violeţilor. Conducerea echipei i-a făcut totuşi o propunere fotbalistului, care cuprinde şi o ofertă de a continua pe o funcţie în cadrul clubului după încheierea carierei de jucător, iar răspunsul lui Contra este aşteptat până vineri.
Plan de ieşire din criză
Conducerea clubului se baz