Guvernul s-a angajat faţă de FMI că pierderile celor zece companii de stat monitorizate vor fi limitate în acest an la trei miliarde de lei la sfârşitul lunii septembrie şi la patru miliarde de lei (930 de milioane de euro) la finele lunii decembrie.
Pierderile nu trebuie să includă subvenţiile, taxele şi dobânzile întreprinderilor. Datele trebuie furnizate la pachet cu rezultatele operaţionale ale întreprinderilor. Anagajamentul este inclus în memorandumul tehnic ataşat scrisorii suplimentare de intenţie, la acordul cu Fondul Monetar Internaţional.
Lista companiilor monitorizate de FMI, cărora li se vor aplica aceste limite de pierderi, cuprinde Compania Naţională de Căi Ferate CFR, Societatea Naţională de Transport CFR Călători, Compania Naţională a Huilei, Termoelectrica, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Metrorex, CFR Marfă, Electrocentrale Bucureşti, Societatea Comercială Electrificare CFR şi Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare.
Guvernul şi FMI au convenit anterior ca evoluţiile financiare ale acestor companii de stat să fie monitorizate cu prioritate, pentru reducerea volumului de subvenţii. Executivul a mai promis Fondului că va creşte tarifele practicate de zece companii publice care înregistrează cele mai mari pierderi, inclusiv de CFR Călători şi CFR Marfă, Termoelectrica, Metrorex şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.