Preţurile locuinţelor din blocurile vechi sunt departe de a fi atins punctul cel mai de jos, deşi acestea au scăzut, în medie, cu 12% între august 2009 şi august 2010. Reducerea veniturilor populaţiei, precum şi închiderea robinetului cu bani de la bănci au determinat unii proprietari să coboare preţurile, chiar şi sub nivelul pieţei. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Timişoara şi în Constanţa, potrivit portalului imobiliare.ro. "La nivel naţional, preţul mediu cerut pentru apartamente a scăzut cu 11,7%, de la 1.240 euro/mp, cât era înregistrat la sfârşitul lunii august 2009, la 1.095 euro/mp în prezent. Dintre marile oraşe, cele mai mari scăderi s-au înregistrat în Timişoara şi în Constanţa. În contextul general de ieftinire resimţit la nivel naţional, unii vânzători îşi listează apartamentele la valori situate considerabil sub preţul pieţei, pentru a impulsiona astfel încheierea unor tranzacţii", se arată într-un comunicat al portalului imobiliar.
În Capitală, cel mai mult s-au ieftinit garsonierele, care sunt scoase la vânzare la preţuri cu 10,1% sub valoarea din august 2009, respectiv la 1.231 euro/mp. Pentru apartamentele cu două şi trei camere, reducerea a fost similară, în jur de 7%.
"După un an de scăderi, Bucureştiul oferă câteva oportunităţi interesante de achiziţie. Spre exemplu, preţul cerut pentru un apartament cu două camere din Militari este acum de 42.000 de euro. Apartamentul are 41 de metri pătraţi utili şi este decomandat", susţin reprezentanţii portalului citat. Şi în Braşov, cea mai mare scădere a fost înregistrată la garsoniere, în ultimul an, preţul acestora reducându-se cu 5,5%. Pentru locuinţele vechi cu două camere, preţul cerut a coborât mai puţin, respectiv cu 2,8%.
Garsonierele din Constanţa s-au ieftinit cu 12,7% în ultimul an, în acelaşi timp, preţul cerut pentru locuinţele cu două şi tr