Mai multe leacuri impotriva greturilor de dimineata semnalate la garvide au fost puse la incercare si nici unul nu a functionat. Cercetatorii au concluzionat ca pentru un astfel de simptom al sarcinii nu exista tratament.
Unele gravide beau ceai de ghimbir, iau vitamine sau medicamente care combat aciditatea stomacala sau senzatia de ameteala, altele au mancat chiar si zahar sau alte alimente care contin zaharuri.
Dar, din nefericire, sustin oamenii de stiinta, toate aceste remedii nu reprezinta decat bani aruncati pe fereastra.
4000 de femei, insarcinate in 4 sau 5 luni, au fost supuse unor teste. Acestora li s-au administrat tratamente pentru greata, dar nu au fost semnalate ameliorari.
Mai mult, starea unora dintre viitoarele mamici s-a inrautatit. Ceaiul de ghimbir le-a provocat arsuri si palpitatii. Singurul tratament care a dat cat de cat rezultate a fost acupunctura, care a redus senzatia de greata dupa trei saptamani de sedinte.
Anne Matthews, doctor la Universitatea din Dublin a declarat ca nu a putut fi prescris nici un tratament care ar putea trata simptomele de greata si voma pe care le prezinta gravidele inca din primele luni de sarcina.
Circa 85 % dintre femeile insarcita manifesta greata inca de la inceputul sarcinii si jumatate dintre acestea prezinta chiar varsaturi.
Simptome cum ar fi greata si voma au fost corelate nivelului ridicat de hormoni inregistrat la gravide, dar nu este un fapt dovedit stiintific.
Caile de atac la care apeleaza femeile insarcinate sunt: vitamina B6, antiacidele si solutiile pe baza zahar, antihistaminice (dar acestea trebuie sa fie prescris de un medic). Tot mai multe viitoare mamici apeleaza la acupunctura, benefica si pentru a trata raul de mare.
Exista insa si o veste buna. Studiul a indica