Asociaţia "Centrul Educaţional Interetnic Pentru Tineret" Sighişoara, în cadrul proiectului "Curcubeu - Centrul de formare şi integrare profesională", a organizat la sfârşitul lunii august cel de-al doilea eveniment al seriei de cursuri VIP.
Maestrul în arta culinară Silvian Scornea, unul dintre medaliaţii olimpiadelor de profil şi ai concursurilor gastronomice internaţionale, a susţinut timp de trei zile un curs în cadrul proiectului de profesionalizare a 20 de tineri provenind din medii defavorizate.
Cursurile s-au finalizat cu o cină festivă pregătită de tineri, îndrumaţi de maestrul bucătar.
Proiectul "Centrul de Formare şi Integrare Profesională Curcubeu" este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane, "Investeşte în Oameni!", 2007-2013. Jurnalul Naţional este, de asemenea, partener în proiect, de organizarea cursurilor VIP ocupându-se direct editorul Jurnalului de bucătărie, Simona Lazăr.
MENIU PENTRU 70 DE INVITAŢI
Iată meniul pe care cursanţii şi maestrul bucătar Silvian Scornea au ales să îl pregătească pentru cina festivă:
"Gustare rece: Duo de salate cu citrice, Mousse de şalău cu broccoli, reducţie de oţet balsamic.
Felul principal: Rulou din piept de curcan umplut cu ficat de gâscă şi sos demiglace, servit cu garnitură de cartof copt, cu dovlecel la grătar şi roşii cherry.
Desert: Truffle de mascarpone cu fructe de pădure şi mentă".
Pentru toate reţetele pe care le veţi întâlni în paginile dedicate evenimentului de la Sighişoara, din cadrul proiectului "Curcubeu - Investeşte în oameni", ingredientele sunt calculate în cantităţile necesare pentru 70 de persoane, pentru că la cina festivă acesta a fost numărul invitaţilor pentru care s-a gătit.
Deci, pentru a pregăti salata de pe platoul de