LUNI, 13 SEPTEMBRIE Primul DVD din colecţia „Cascadorii râsului“ va fi distribuit împreună cu ziarul „Adevărul“ la preţul de 11,99 lei. Un box special pentru depozitarea filmelor va fi oferit gratuit, odată cu primul volum al colecţiei „Stan şi Bran“.
Deşi au format unul dintre cele mai celebre cupluri de comedianţi ale tuturor timpurilor, Stanley Laurel (Stan) şi Oliver Hardy (Bran) au apărut şi separat în sute de filme, înainte de a se întâlni.
Bran a jucat în aproximativ 270 de filme, dintre care numai 100 s-au mai păstrat până în prezent. În 1910, când Bran avea numai 18 ani, s-a angajat la un cinematograf care tocmai îşi deschidea porţile în oraşul său natal, Milledgeville (Georgia). Aici, a fost proiecţionist, portar, cel care vindea bilete clienţilor, dar şi manager.
Contactul cu lumea filmului l-a făcut pe Oliver Hardy să devină obsedat de industria cinematografică, fiind ferm convins că el ar putea să interpreteze roluri mult mai bine decât o făceau actorii care apăreau pe ecran. În 1914, Hardy apare în primul său film de comedie „Outwitting Dad", unde a fost distribuit sub numele de Oliver Norvell Hardy.
În afara scenei, Hardy era poreclit Babe, supranumele fiindu-i dat de un frizer italian, care, când îl rădea, îi dădea cu pudră de talc pe obraji şi rostea: „nice-a-bab-y" („frumos ca un copil"). Hardy a şi fost distribuit cu această poreclă în câteva filme pe care le-a făcut pentru studiourile de film Lubin. Până în 1915, Bran apăruse deja în 15 proiecţii pentru studiourile Lubin, iar între 1918 şi 1923, el a făcut mai mult de 40 de filme pentru o altă companie, Vitagraph.
În anul în care Oliver Hardy intra pentru prima oară în slujba unui cinematograf, viitorul său partener de scenă, Stanley Laurel emigra în America şi îşi începea cariera în lumea vodevilurilor (comedie uşoară într-un act, în textul căreia sunt intercala