Târgoviştea a cinstit şi anul acesta personalităţile legate într-un fel sau altul de oraş şi care au contribuit de-a lungul timpului la dezvoltarea socio-economică şi culturală a urbei.
În prezenţa ÎPS Nifon Mihăiţă, arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei, şi a oficialităţilor judeţene, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie Dacia-Renault, Constantin Stroe, a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Târgovişte. Modest, Constantin Stroe a mărturisit asistenţei că ceea ce va întâmpla de acum încolo la Târgovişte va face ca domnia sa să merite cu adevărat această distincţie. „În scurt timp, în jurul Târgoviştei şi pe drumul spre Câmpulung, se vor dezvolta 10-15 afaceri într-o conexiune directă cu Dacia-Renault, ceea ce va însemna dezvoltare, locuri noi de muncă”, a afirmat Stroe. De asemenea, i-a invitat pe reprezentanţii administraţiei judeţene şi locale la inaugurarea, pe 15 septembrie, a Centrului de Inginerie Dacia-Renault de la Boteni-Titu, acolo unde şi-au găsit de lucru peste 2000 de specialişti, cei mai mulţi dintre ei fiind dâmboviţeni. Constantin Stroe a rememorat cu plăcere anii petrecuţi la Târgovişte, pe vremea liceului, omul numărul unu în industria de automobile din România fiind absolvent de „Ienăchiţă Văcărescu”.
Diplomă de excelenţă pentru ambasadorul Gheorghe Săvuică
Titlul de cetăţean de onoare a fost acordat, post mortem, şi cunoscutei interprete de muzică populară Ileana Sărăroiu. Alţi patru târgovişteni de valoare au primit diplome de excelenţă: arhitectul Corneliu Ionescu - singurul specialist autorizat să avizeze proiectele de restaurare a monumentelor istorice; profesorul Mihail Stan - directorul Editurii Bibliotheca şi fondator al mai multor reviste de cultură; ambasadorul Gheorghe Săvuică - tatăl cunoscutei creatoare de modă Dana Săvuică; şi, post mortem, profesorul Călin Burduşel - un matematician d