E 15 august. Sfânta Maria, deci şi ziua mea, căci părinţii mei au vrut ca numele meu să derive de la numele Fecioarei. O zi perfectă pentru o experienţă nouă. Astăzi plec în tabăra ArtEd, la Sinaia. Pe lângă cursurile de dans, teatru, sport şi pictură, sper să fie un loc perfect şi pentru o experienţă culinară, pentru că am auzit că în tabăra aceasta se mănâncă bine şi sănătos. Ştiu că voi avea de învăţat de la bucătarul hotelului unde vom fi cazaţi.
Întâlnirea la autocar cu copiii de clasele a II-a, a III-a şi a IV-a ale Şcolii Nr. 146 "I.G. Duca", din Bucureşti, a fost foarte plăcută.
TEMPLUL SPIRITULUI
Drumul a fost plin de ghiduşii, aşa că nici nu ştiu când am ajuns în Câmpina. Obiectivul: Castelul Iulia Hasdeu. Legenda spune că Bogdan Petriceicu Hasdeu a construit palatul în memoria fiicei sale între anii 1893 şi 1896, după moartea acesteia, pentru a comunica, prin intermediul spiritismului, cu fiica lui. Am fost impresionat de arhitectura locului, de fotografiile de familie, de mobilier şi obiectele personale. Dar cel mai mult mi-a plăcut biblioteca scriitorului, din care mi-ar fi plăcut să răsfoiesc "Etymologicum Magnum Romaniae", un amplu dicţionar enciclopedic, de unde aş fi putut afla mai multe lucruri despre preparate culinare cu denumiri până la definiţia cuvântului "bărbat", căci după ce a scris patru volume, scriitorul a fost nevoit să se oprească la acest termen.
Şi iată-ne ajunşi la Hotelul Cristal-Stadion din Sinaia, unde ne-am cazat. Încă din prima zi am fost impresionat de iscusinţa bucătarului, căci fripturica de pui la cuptor cu legume, cartofii natur şi salata de varză au fost exact pe gustul meu. Ca să nu mai vorbesc de desertul cu clătite umplute cu gem din fructele muntelui.
SENZAŢIE LA ÎNĂLŢIME
16 august. După cursurile de dimineaţă, o binemeritată excursie. Pentru prima oa