Credincioşii s-au strâns ieri cu mic, cu mare la biserica din localitate, alături de primarul comunei, Valentin Vrabie, pentru a participa la slujba de cinstire a sfintei sărbători.
Creştinii ortodocşi au serbat ieri Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Mărie Mică. În localitatea Peştera, la praznicul sfintei sărbători au participat aproximativ 200 de persoane, hramul fiind organizat de Primăria şi Consiliul Local Peştera. Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârşită de un sobor de cinci preoţi, trei din Parohia Peştera, unul din oraşul Cernavodă şi unul din localitatea Ştefan cel Mare. După ceremonialul religios care a evocat momentul Naşterii Fecioarei Maria, enoriaşii au luat parte la masa de prăznuire care a avut loc la căminul cultural din localitate. Organizatorii au oferit oaspeţilor un meniu din peşte. Primarul Valentin Vrabie ne-a declarat că a devenit o tradiţie în comuna Peştera, sărbătorirea hramului fiecărei biserici. La sărbătoare, primarul Vrabie i-a invitat şi pe foştii primari ai comunei Peştera de după 1990: Ion Viziru, Aurel Mantea, Gheorghe Stoian, Ion Peteu şi Ion Cosor, care însă nu a fost prezent. „A fost şi un prilej să discutăm despre problemele şi despre proiectele comunei“, a afirmat primarul Valentin Vrabie.
„Astăzi ne sfinţim sufletele prin rugăciune“
Invitat pentru a lua parte la Sfânta Liturghie, preotul paroh al Bisericii Sfântul Apostol Andrei din Cernavodă, George Ciulei, a evocat momentul Naşterii Fecioarei Maria. „Naşterea maicii Domnului simbolizează pentru întreaga suflare ortodoxă începutul Mântuirii. Părinţii Ioachim şi Ana au primit binecuvântarea lui Dumnezeu, în urma rugăciunilor de milostenie, şi Maica Domnului se naşte spre binecuvântarea noastră. La vremea cuvenită, omenirea se îmbracă în lumină, căci Maica Domnului îl va naşte pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Cu adevărat, în această zi de aleasă sărbătoare